Simpson's Aromatic 60 EBC

Finn Berger

Moderator
Gir dette maltet en ubehagelig bismak til ølet; en anelse av noe fenolsk? Litt brent gummi? Jeg mener jeg har merka det ved flere brygg nå. Jeg har ikke skjønt hvor denne smaken kommer fra, men nå har jeg kanskje funnet en kandidat. Jeg har ikke brukt så store mengder, men 5-8% er sikkert nok til å gjøre seg gjeldende.

Andre som har erfaringer med dette maltet?
 
Kjører du dette også to ganger gjennom mølla? Kan det være bidrag fra noe opprevne skall kanskje?
Jeg kjører alt to ganger. Men da skulle jeg jo alltid få denne effekten, så jeg har vondt for å tru at det har noe med det å gjøre. Astringens er vel det su eventuelt skulle få fra det. (Men du har rett i at skallene blir mer opprevne.)
 
Jo, men jeg kjenner det ikke før et stykke ut i karboneringa. Veldig merkelig. Men det er ikke relatert til noen bestemt gjær, det veit jeg.
 
Tilbake
Topp