1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Sirupnipp (1. plass i mørk ale 2017)

En tråd i 'Prisbelønte oppskrifter' startet av NM-oppskrifter, 11 Feb 2018.

  1. NM-oppskrifter

    NM-oppskrifter
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Brygger: Pål Tegnander
    Plassering: 1. plass i klasse mørk ale

    Type: 9A Engelsk barley wine
    OG: 1,110
    FG: 1,032
    Mengde vørter: 31,0l
    Mengde ferdig øl: 15,0l
    Alkoholstyrke: 10,4%
    Beregnet IBU: 110,0
    Beregnet farge: 106 EBC

    Gjærbare ingredienser
    7.70 kg. Pale Malt (5.9 EBC)
    1.1 kg. Crystal malt (60 L)
    0.5 kg. Chocolate malt (886.5 EBC)
    0.5 kg. Munich malt (17.7 EBC)

    4 gram sukker pr. liter i flaskingen

    Humle og krydder
    76.4 g chinook (11% Alfasyre) - 90 min.
    23.8 g. Centennial (10% A) - 15 min.
    23.8 g. Centennial ----"---- - 3 min.

    Andre ingredienser


    Meskeinformasjon
    90 min - 65 grader.

    Gjæring
    Gjærtype: Nøgne Ø, IPA
    Gjærmengde: ca. 1/2 liter
    Informasjon om gjæring:
    22 grader i tre uker. Stakk om - tilførte sukker for ettergjæring på flaske - satt flaskene på 25-28 grader i en uke - deretter kaldt.

    Kommentarer


    Informasjon om konkurranseølet
    Brygget: 29. april 2013
    Flasket: 19. mai 2013
    Filtrert: Nei
    Karbonering: N
     
    #1 NM-oppskrifter, 11 Feb 2018
    Sist redigert: 11 Feb 2018

Del denne siden