Brygger: Pål Tegnander
Plassering: 1. plass i klasse mørk ale
Type: 9A Engelsk barley wine
OG: 1,110
FG: 1,032
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 15,0l
Alkoholstyrke: 10,4%
Beregnet IBU: 110,0
Beregnet farge: 106 EBC
Gjærbare ingredienser
7.70 kg. Pale Malt (5.9 EBC)
1.1 kg. Crystal malt (60 L)
0.5 kg. Chocolate malt (886.5 EBC)
0.5 kg. Munich malt (17.7 EBC)
4 gram sukker pr. liter i flaskingen
Humle og krydder
76.4 g chinook (11% Alfasyre) - 90 min.
23.8 g. Centennial (10% A) - 15 min.
23.8 g. Centennial ----"---- - 3 min.
Andre ingredienser
Meskeinformasjon
90 min - 65 grader.
Gjæring
Gjærtype: Nøgne Ø, IPA
Gjærmengde: ca. 1/2 liter
Informasjon om gjæring:
22 grader i tre uker. Stakk om - tilførte sukker for ettergjæring på flaske - satt flaskene på 25-28 grader i en uke - deretter kaldt.
Kommentarer
Informasjon om konkurranseølet
Brygget: 29. april 2013
Flasket: 19. mai 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N
Plassering: 1. plass i klasse mørk ale
Type: 9A Engelsk barley wine
OG: 1,110
FG: 1,032
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 15,0l
Alkoholstyrke: 10,4%
Beregnet IBU: 110,0
Beregnet farge: 106 EBC
Gjærbare ingredienser
7.70 kg. Pale Malt (5.9 EBC)
1.1 kg. Crystal malt (60 L)
0.5 kg. Chocolate malt (886.5 EBC)
0.5 kg. Munich malt (17.7 EBC)
4 gram sukker pr. liter i flaskingen
Humle og krydder
76.4 g chinook (11% Alfasyre) - 90 min.
23.8 g. Centennial (10% A) - 15 min.
23.8 g. Centennial ----"---- - 3 min.
Andre ingredienser
Meskeinformasjon
90 min - 65 grader.
Gjæring
Gjærtype: Nøgne Ø, IPA
Gjærmengde: ca. 1/2 liter
Informasjon om gjæring:
22 grader i tre uker. Stakk om - tilførte sukker for ettergjæring på flaske - satt flaskene på 25-28 grader i en uke - deretter kaldt.
Kommentarer
Informasjon om konkurranseølet
Brygget: 29. april 2013
Flasket: 19. mai 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N
Sist redigert: