Sjølgoe Lausonge (ønsker input)

Heisann bryggefrender

Skal forsøke å lage en kopi av Arrogant Bastard og kom etter en del fram og tilbake fram til denne oppskriften:

Volum: 5 gallons

Spesialmalt:
250g Special-B  
250g Biscuit  
250g Aromatic  
250g CaraMunich  

Meske dette i 30m på 65 grader

Ekstrakter:
1,8 kg Lys Munton
2,3 kg Amber Munton

Humle:
30g Chinook 75m
30g Chinook 45m
30g Chinook Dry Hopping

Gjær:
Wyeast 1056

Gjæringstemperatur: 18 grader

OG: 75
FG: 18

Noen tanker? Vil det være nok med en pakke gjær?
 
Odland skrev:
Vil det være nok med en pakke gjær?

Stikk inn på mrmalty's pitching rate calculator, og sett inn volum og OG. (IKKE sett inn volum=5 gallons. Regn om til liter, og bruk kalkulatoren med skikkelige enheter. At folk på denne sida av atlanteren begynner å jobbe i 1300-talls enheter er egentlig helt krise). Avhengig av hvordan starter du bruker, og hvor gammel gjærposen din er, får du så fram hvor mange gjærpakker du bruker. Slideren "growth factor" kan du stille mot høyre dersom du foretrekker en stor starter med færre gjærpakker, eller mot venstre dersom du foretrekker en liten starter med flere gjærpakker.
 
Den samme Mr Malty har også en podcast som kan være verdt å få med seg, om du ikke allerede har det. De diskuterer kloning av Arrogant Bastard i en av episodene, men får det ikke 100% til: http://www.thebrewingnetwork.com/shows/The-Jamil-Show
 
Ble aldri å brygge denne men leker nå med versjon 2 som er All Grain. Innspill?

Type: All Grain
Date: 30.01.2011
Batch Size: 20,00 L
Brewer: Kim Odland
Boil Size: 24,90 L Asst Brewer: 
Boil Time: 75 min  Equipment: Bryggeutstyret mitt 
Taste Rating(out of 50): 35,0  Brewhouse Efficiency: 75,00
Taste Notes: 
 
Ingredients

Amount Item Type % or IBU
6,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (3,0 SRM) Grain 83,33 %
0,30 kg Aromatic Malt (26,0 SRM) Grain 4,17 %
0,30 kg Biscuit Malt (23,0 SRM) Grain 4,17 %
0,30 kg Caramunich Malt (56,0 SRM) Grain 4,17 %
0,30 kg Special B Malt (180,0 SRM) Grain 4,17 %
30,00 gm Chinook [13,00 %] (75 min) Hops 40,1 IBU
30,00 gm Chinook [13,00 %] (45 min) Hops 35,2 IBU
30,00 gm Chinook [13,00 %] (0 min) Hops - 


 
Beer Profile

Est Original Gravity: 1,080 SG
Measured Original Gravity: 1,010 SG
Est Final Gravity: 1,020 SG Measured Final Gravity: 1,005 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,81 %  Actual Alcohol by Vol: 0,65 %
Bitterness: 75,3 IBU Calories: 90 cal/l
Est Color: 19,7 SRM Color: Color 

 
Mash Profile

Mash Name: My Mash Total Grain Weight: 7,20 kg
Sparge Water: 11,46 L Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 75,6 C TunTemperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE Mash PH: 5,4 PH
 
My Mash Step Time Name Description Step Temp
90 min Step Add 21,60 L of water at 74,1 C 68,3 C


 
Mash Notes: 
Carbonation and Storage

Carbonation Type: Corn Sugar Volumes of CO2: 2,4
Pressure/Weight: 113,3 gm Carbonation Used: -
Keg/Bottling Temperature: 15,6 C Age for: 28,0 days
Storage Temperature: 11,1 C 
 
Notes

Et forsøk på å klone fantastiske Arrogant Bastard fra Stone Brewery
 
Tilbake
Topp