Skal gjæren se slik ut?

Viken

Norbrygg-medlem
Hei!
Dette er tredde bryggen min, det er en lys ale. Mine to første brygg var en lys ale og en juleøl, på disse brukte jeg 1056 American ale - WYEAST og 2112 California Lager - WYEAST. Disse to gjærene oppførte seg veldig likt med at det etter 14 dager la seg på bunn som en klump.
Dette brygget er satt med WLP001 - California Ale, som vist på bilde ligger gjæret som små klumper i alle nivåer. Forsøkte med å ha det over i en annen dunk når jeg tilastte sokker. Det var ikke mulig å unngå å få med noe gjær til den nye dunken. Jeg la det stå en liten time uten at det så ut til at gjære la seg ned så jeg hadde det på flaske. Det ble da med noen gjærklumper med i flaskene. Kun en time etter at jeg hadde korket så jeg at gjæret hadde lakt seg på bunn. Hadde i to blanke flasker for å kunne overvåke prosessen.
Så et par store spørsmål. Er dette normalt? Ødelegger gjærklumpene som er kommet på flasken øllet?  :help:
 

Vedlegg

  • Brygg 3,04.jpg
    Brygg 3,04.jpg
    1 MB · Sett: 295
  • Brygg 3, 03.jpg
    Brygg 3, 03.jpg
    437,1 KB · Sett: 291
  • Brygg 3, 01.jpg
    Brygg 3, 01.jpg
    645,4 KB · Sett: 286
Tilbake
Topp