Skjærgårdsøl/corona klon

Panerai

Norbrygg-medlem
Jeg skal brygge med en kompis. Han vil lage en corona klon. Jeg lurte på om noen har prøvd settet skjærgårdsøl fra olbrygging.no. Er det noe i samme gate? Eller har du en knakende god oppskrift på corona.
 

BjarteM

Norbrygg-medlem
Har akkurat brygget en corona klone.
Står til karbonering nå, og smaksprøven under tapping var lovende.

4kg palemalt, 2kg maisflak
Mesket 90min på 67grader
Liberty humle (57g @ 60min, 13g @ 15min, 30g @ 1min)
Saflager S-189 tørrgjær

Endte på 6%
 

Jo-Helge

Norbrygg-medlem
Skal vere mais å få kjøpe på FK butikker. Det skal vist vere til ein god pris. Er det noken som veit meir ?

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 

Panerai

Norbrygg-medlem
Hvilken temperatur gjæret du på?

Har akkurat brygget en corona klone.
Står til karbonering nå, og smaksprøven under tapping var lovende.

4kg palemalt, 2kg maisflak
Mesket 90min på 67grader
Liberty humle (57g @ 60min, 13g @ 15min, 30g @ 1min)
Saflager S-189 tørrgjær

Endte på 6%
 

Bryggeseth

Registrert bruker
Jeg har en corona-klon stående til gjæring nå:

- Lys pilsnermalt 60 %
- Uncle Bens hurtigris 20 %
- Flaket mais 20 %
- Lav mesketemp
- 2206 Bavarian Lager-gjær
- Perle humle til 14 IBU. Mesteparten på 60 min, en liten del på 5 min.

Gjæret på rundt 9-10 grader de første to ukene, så flyttet jeg den opp i et varmere rom for diacetyl-rast.
Regner med den snart er ferdig utgjæret og klar til flasking.
 

Siggen77

Registrert bruker
Jeg har en corona-klon stående til gjæring nå:

- Lys pilsnermalt 60 %
- Uncle Bens hurtigris 20 %
- Flaket mais 20 %
- Lav mesketemp
- 2206 Bavarian Lager-gjær
- Perle humle til 14 IBU. Mesteparten på 60 min, en liten del på 5 min.

Gjæret på rundt 9-10 grader de første to ukene, så flyttet jeg den opp i et varmere rom for diacetyl-rast.
Regner med den snart er ferdig utgjæret og klar til flasking.
Hvordan blei denne fått smakt på den?
 

Bryggeseth

Registrert bruker
Hvordan blei denne fått smakt på den?
Smakte den nå i stad, og resultatet var... interessant:
- Fargen er veldig lys, egentlig helt midt i blinken
- All risen og maisen setter preg på smaken, som forventet. Veldig lett kropp: OG 1041, FG 1008.
- Karboneringen er svak, håper at dette vil bedre seg om den får stå noen uker til
- Bitterhet og humlearoma er nesten helt fraværende, som forventet og i tråd med stilen
- Jeg brukte Bavarian lager 2206, noe jeg angrer på, da det er en svak smak av noe uønsket (diacetyl?) fra gjæringa. Håper dette bedrer seg ved lagring. Skulle jeg gjort noe om igjen ville det være å bytte ut gjæren med Saflager 34/70. Jeg ville brukt samme maltsammensetning, og en liten touch mer aromahumle.
 
Topp