Skum i øl etter endt gjæring

Hei
Jeg har forsøkt meg på en Tsjekkisk pilsner etter egen oppskrift og endte opp med 25 liter i gjærkar OG 1053. Alt lovende så langt.
For første gang med oksygen og flytende gjær. Tilførte oksygen i 1 minutt med mengde 1 l/min. Tilsatte to rør med WLP802 ved vørtertemperatur 23 grader og satte dette på kjøling. Brukte ikke gjærstarter da jeg ikke har lest meg nok opp på dette ennå...
Hadde også gått til innkjøp av kjøleskap samt STC1000. Satte det på 14 grader fram til gjæring startet etter ca et døgn. Satte den deretter på 10 grader og der har det holdt seg siden. Tappet om til nytt gjærkar etter 2 uker. Nå har det stått i 6 uker og det ploppet fortsatt ca hvert 10. sekund. Målte FG i går og i dag til 1013-1014 så jeg fant ut at det kan umulig være nødvendig å gjære det lengre. Gikk derfor igang i dag og tilsatte karboneringssukker og startet å tappe på flaske.

Problemet nå er at det er mye skum i ølet når jeg tapper på flaske, bruker flaskefyller og fyller forsiktig fra bunn. Det var det samme da jeg fylte reagensrøret for å måle FG.
Usikker på hva dette betyr, så jeg fylte ølet tilbake på karet og satte gjæringskaret tilbake...

Noen som har en formening om hva som har skjedd, er det bare å helle ut eller bare å vente? Siden all jobben er gjort tenker jeg at det skader ikke å vente noen uker til. Smaken på ølet var OK, noe søt/fruktig.
 
Tror du har kullsyre i ølet. Som du sier holder ølet 10 grader, og ølet holder bedre på kullsyra da, enn ved romtemp/aletemp.
Siden du har fasilitetene til det, så ta en "diacetyl-rast" dvs øk tempen til 16grader.
Se forøvrig hvor stor forskjell det er på sukkermengden du trenger til karbonering på denne kalkulatoren, avhengig av temp på ølet. http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/
 
Flasket ølet for etpar dager siden. Det var mye mindre kullsyre i det så vi får se. Satte det i ute-boden i tilfelle eksplosjon...
 
Prøvde en flaske etter ca 2 uker og det begynner å bli kullsyre. Smaken er kanskje noe søt, får se hvordan det utvikler seg! Tror det blir OK.
 
Tilbake
Topp