Har søkt litt rundt på forumet, og finner folk med samme problem som har fått svar, men jeg finner ikke helt et svar som kan stemme med mitt øl og oppsett. Jeg får ALT for mye skum og kulsyren stikker selvfølelig av når skummet har roet seg
Her er mitt oppsett:
Jeg bruker 30 liter grundy-fat/ringnesfat. Fatet som står i kjøleren inneholder nå Coopers Stout, laget sammen med 3 glass Moss maltextrakt. Egen digital måler jeg har i skapet viser 5+ og jeg karbonerer med 1,5bar (stått i 1 uke nå). Nå fikk jeg tips om å tappe 2-3 glass, for å få bort det første skummet, men etter 5 glass så blei det ikke noe bedre. Tappeslangen er 4mm innvendig, er 3 meter lang, kvelet sammen, liggende i kjøleren sammen med fatet. Hva har jeg gjort feil?
Jeg hadde et vanlig Cooper Ale på fat forige gang, og den skummet ikke slik. Men det blei karbonert med litt hurtigkarbo-risting-teknikken, så resten finjustert med vanlig 1bar trykk i kjøleren.
Her er mitt oppsett:
Jeg bruker 30 liter grundy-fat/ringnesfat. Fatet som står i kjøleren inneholder nå Coopers Stout, laget sammen med 3 glass Moss maltextrakt. Egen digital måler jeg har i skapet viser 5+ og jeg karbonerer med 1,5bar (stått i 1 uke nå). Nå fikk jeg tips om å tappe 2-3 glass, for å få bort det første skummet, men etter 5 glass så blei det ikke noe bedre. Tappeslangen er 4mm innvendig, er 3 meter lang, kvelet sammen, liggende i kjøleren sammen med fatet. Hva har jeg gjort feil?
Jeg hadde et vanlig Cooper Ale på fat forige gang, og den skummet ikke slik. Men det blei karbonert med litt hurtigkarbo-risting-teknikken, så resten finjustert med vanlig 1bar trykk i kjøleren.