Noen som kan gi tips om hvordan jeg lager skumstabilisator? Skumstabilisator er nevnt i en oppskrift som finnes på forumet under tittel: Hvordan brygger man ordentlig belgisk tripel? Hilsen Even
Skumstabilisator selges bl a av Brouwland.com (men nettsiden er nede idag). Den hjelper med å få skum som blir stående i glasset, slik at skummet ikke fort gir seg. Det er altså ikke for å redusere, heller det motsatte. Belgierne er ikke akkurat tilhengere av renhetsloven, og tyr derfor ofte til slike 'løsninger'. Man kan jo prøve å kompensere for dårlig skum ved å endre meskeskemaet eller tilsette hvetemalt eller puffet hvete eller noe sånt. Skumstabilisatorer kan gi en litt metallisk smak til ølet som av noen erfares som ubehagelig.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.