Skumstabilisator

evenge

Norbrygg-medlem
Noen som kan gi tips om hvordan jeg lager skumstabilisator? Skumstabilisator er nevnt i en oppskrift som finnes på forumet under tittel: Hvordan brygger man ordentlig belgisk tripel? Hilsen Even
 
Skumstabilisator selges bl a av Brouwland.com (men nettsiden er nede idag). Den hjelper med å få skum som blir stående i glasset, slik at skummet ikke fort gir seg. Det er altså ikke for å redusere, heller det motsatte. Belgierne er ikke akkurat tilhengere av renhetsloven, og tyr derfor ofte til slike 'løsninger'. Man kan jo prøve å kompensere for dårlig skum ved å endre meskeskemaet eller tilsette hvetemalt eller puffet hvete eller noe sånt. Skumstabilisatorer kan gi en litt metallisk smak til ølet som av noen erfares som ubehagelig.
 
Brouwlands (fornyede) nettside er oppe igjen. Se Brewing > Brewing adjuncts > Other additives > Heading powder. Det er dette som er skumstabilisator.
 
Takk for svarene, jeg velger vel å kutte ut skumstabilisator i dette brygget!
 
Tilbake
Topp