Skylletemperatur

Sist jeg brygget glemte jeg å heve temperaturen til 80 grader før jeg begynte å skylle.  Startet dermed på ca 67-68, og endte vel nede på 55-56 innen jeg var ferdig.  Utbyttet ble veldig dårlig, ikke mer enn vel 50 %.  Skyllingen gikk greitt, ikke problem med at det rant for sakte eller noe.

Har lav skylletemperatur innvirkning på utbytte?

mvh Trygve
 
Tror ikke det skal ha noe å si... Selv skyller jeg på 80-82 grader når jeg mesker og bruker fly sparging. Dersom du bruker parti skylling eller batch sparging kan du fort få litt lavt utbytte.

Andre faktorer er får dårlig knust malt, eller ujevn temperatur eller tørre lommer.

Er termometeret ditt til å stole på`?

Det er mange faktorer som spiller inn.

Richard
 
Lav skylletemp har mye å si. Det bør være rundt 78 °C. Er det høyere, da får du en for garvete smak pga utluting av garvesyrer. Er det lavere, så blir meskevannet for viskøs, altså for sirupaktig, for tykt. Også har det noe med løseligheten av sukkeremnene å gjøre. Prøv 78°C neste gang, da går det sikkert bedre :D
 
Tilbake
Topp