Forvirret
Norbrygg-medlem
Laget et øl i går hvor skyllinga ble litt utenom det vanlige.
Bruker biab og etter mesking løftes posen over i en bøtte med rist i bunn og kran.
Varmer opp vørteren til 78C igjen og tømmer den over malten (i bøtta) og lar det stå noen minutter for at grumset skal sette seg. Sirkulerer så noe med litermål og fortsetter med skylling. Bruker bare et litermål til dette. Ca tre kvart liter vørter pr minutt.
Feilberegnet i går mengde skyllevann slik at volumet ble litt for lite og gravity var rundt 1.020 ved skylleslutt. Varmet da opp noen liter vann og tømte over den mer eller mindre tørre malten. Det tok litt tid før det begynnte å renne igjen. Målte gravity på slutten av denne skyllinga og registrerte til min forbauselse at den var 1.030. Mao, det må ha vært mye sukker igjen etter ordinær skylling. Øste bare vann over, ingen røring i malten.
Så er dette måten å gjøre det på?
Bruker biab og etter mesking løftes posen over i en bøtte med rist i bunn og kran.
Varmer opp vørteren til 78C igjen og tømmer den over malten (i bøtta) og lar det stå noen minutter for at grumset skal sette seg. Sirkulerer så noe med litermål og fortsetter med skylling. Bruker bare et litermål til dette. Ca tre kvart liter vørter pr minutt.
Feilberegnet i går mengde skyllevann slik at volumet ble litt for lite og gravity var rundt 1.020 ved skylleslutt. Varmet da opp noen liter vann og tømte over den mer eller mindre tørre malten. Det tok litt tid før det begynnte å renne igjen. Målte gravity på slutten av denne skyllinga og registrerte til min forbauselse at den var 1.030. Mao, det må ha vært mye sukker igjen etter ordinær skylling. Øste bare vann over, ingen røring i malten.
Så er dette måten å gjøre det på?