Slimete skum på weizen

Hei,
Har for 3 dager siden satt 2x25l hveteøl til gjæring.
Etter en voldsom blow out på begge gjæringskarene dannet det seg et tykk (5-10cm)slimete skumlag på toppen. Luktet banan og gjær.
Gjæringen stoppet temmelig opp etter 3 dager men etter at jeg har rista det slimete skumlag i ølet begynte det fint å boble igjen i gjærlåsen.

Kort til prosessen:
50/50 pilsner/hvete
Starter med WLP 300
Ingen proteinrast
65 hele veien
78 utmesk
Ingen skumdannelse under koking!!!???
Starttemp på gjæring 21
Så hva skyldes denne slimete greia på toppen og gjør det noe i det hele tatt?
Har aldri opplevd det.
Noen ideer?
 
Jeg ville no latt den gjæret ut før man bedømmer resultatet. Har hatt noen blowout med belgisk gjær også men vet ikke om noen typer gjærstammer kan produsere slikt slim i grow perioden. Høres ikke veldig appetittelig ut men kan være normalt. Har du brukt noen klaring som kan danne slikt slim kanskje?
 
Det er vanskelig å ta et bilde som viser det. Men mesteparten har nå forsvunnet igjen. Har ristet det forsiktig inn en gang om dagen.
Håper ikke at det er noe infeksjon.
Da ryker nemlig julebrusen min.
Ville jo skjønt det hvis det er på et gjæringsfat men slimskummet er/ var på begge. Meget uheldig da!
Vi få se når det er ferdig gjæret.
 
Hvis du har ristet ølen hver dag kan det hende julebruse din ryker uansett. Får håpe det gikk greit.

Skal være forsiktig så man ikke får oksidert øl.
 
Jeg er klar over det men i theorien skal det jo bare være CO2 i gjærfatet.
Hvis teori og praksis stemmer.
 
Tilbake
Topp