Smugglers special ale, merkelig ettersmak

Jeg brygget mitt første ølsett for 1 mnd siden. En muntons smugglers special. Jeg tilsatte 1 kg ekstra spraymalt og to pakker gjær isteden for 1, etter anbefaling fra gutta på BakkeBrygg.
Etter 3 1/2 uke på 20 grader stakk jeg om ølet til nytt gjæringkar der jeg på forhånd hadde tilsatt 120 gram sukkerlake. Hevertslangen ble lagt helt i bunnen slik at ølet "snurret rundt" i det nye karet. For 4 døgn siden fylte jeg over på flasker og satte flaskene på badet i 25 grader. Nå har jeg åpnet noen flasker og drukket. Det er bra med bobler i dem allerede men en besk ettersmak. Det smaker veldig bra når jeg drikker det, men akkurat i det ølet har "forlatt" ganen kommer en besk ettersmak som er litt "gjær-aktig" Vanskelig å beskrive, men det er ikke humle-besk smak jeg mener.
Vil dette gå seg til med lagring?
 
Kan legge til at da jeg tappet ølet på flasker smakte jeg på det og da smakte det veldig bra, med en rund og fyldig ettersmak av malt. Så det er etter karboneringen at denne beske ettersmaken har kommet.
 
Tilbake
Topp