Solbær i belgisk blonde

Armas

Norbrygg-medlem
god sommer!
Har laget en leffe blonde klone, basert på erlendso sin oppskrift her på forumet.
Pga av sommerferie, har vi nå hatt gjæringsdunkene stående i boden i fire uker. Solbær sesongen er her og inspirert av Austmann si bringebær-trippel, St. Hallvard, har jeg lyst til å tilsette litt solbær til litt av vår egen belgiske øl. Vi har ca 75 liter, og jeg tenker å tilsette bær til ti av dem. Derfor noen spørsmål:
Hva tror dere om litt Solbær i en leffe blonde?
Er det for sent å tilsette bær nå, etter fire uker i gjæringskaret?
Hvor mye bær for å få ett hint av solbær?
Annet jeg bør tenke på?

På forhånd takk!
 
Sist redigert:

cjohansen

Norbrygg-medlem
Det er ikke for sent. Personlig syns jeg bær nesten alltid er unødvendig når det er tilsatt i øl, så også med St Hallvard (hvor det ødela ølet helt for meg), men om du har drukket den og liker bær i øl så kjør på.

Solbær er jo god drikke når de lages til saft, og blonde er et greit nok bakteppe for smakstilsetninger. Men jeg kan nesten garantere deg at blonden blir bedre uten bær.
 

Armas

Norbrygg-medlem
Enig i at det er bedre uten bær, men når man har mye av et øl, så er det gøy å eksperimentere litt og prøve nye ting. Øl med bær kan være veldig godt, selv om det er en spesiell smak.
Ti liter kan bli mye, så kanskje vi nøyer oss med noen få liter denne gangen. Slår det an, så kan vi jo lage mer neste gang.
Godt å vite at det ikke et for sent, så får jeg heller gjette litt på forholdet mellom bær og øl.
 
Topp