Sommerøl

Hei Folkens

Noen som har en god sommerøl oppskrift? Gjerne en lys pilsner aktig - gjerne med litt hvetemalt?

Takker og bukker
 
Hei, Jeg har hatt suksess med denne:

Til 50l
Malt:
9.50 kg.  Lager Malt
0.50 kg.  Wheat Malt

Humle:
120.00 g.    Saazer Pellet IBU 4.10, koketid 60 min.
80.00 g.    Saazer Pellet IBU 4.10 koketid 5 min.

Gjær:
White labs WLP830

Enkel og grei  :)
 
Heisann

26 april i år brygga eg noko som etter planen skulle vere ein Erdinger Weissbier kopi, men på grunn av forskjellige omstendigheiter vart det ikkje heilt slik. For 14 dager sidan smakte eg på ei flaske, då var det sånn passeleg. I kveld smakte det utrolig godt, perfekt som sommerøl  :skitbra:

Oppskrifta er for 34 liter

4 kg Pale ale malt
4 kg Hvetemalt
28 g Tetnanger (90 min koketid)
21 g Hallertau Perle (90 min koketid)
14 Tetnanger (45 min koketid)
14 Tetnanger (45 min koketid)
2 pk Wyeast #3333

Mesketemp var 67 grader i 90 minutt
Gjæring: 17,5 grader i 14 dager
 

Vedlegg

  • DSCF0789.JPG
    DSCF0789.JPG
    32,5 KB · Sett: 491
Hei Marius. Det som går an å brygge nå er vel Kölsch. Det er en øltype som har ganske mye til felles med pils når det gjelder drikkbarhet. Sjekk http://norbrygg.no/forum/index.php/board,22.0.html for Kölsch-oppskrifter.

Og som noen her allerede nevner (skjønt det ikke er så pils-aktig) så passer det jo fint med en weizen om sommere. Ekstra fordel er at den gjerne får være tåkete, så du kan bare hoppe over lange lagringstider. Et slikt øl kan med fordel drikkes ca 3 uker etter bryggedagen.
 
Tilbake
Topp