1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Sourvisiae - ny surølgjær fra Lallemand

En tråd i 'Råvarer' startet av Finn Berger, 19 Sep 2019.

  1. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Terje Kolbeinsen liker dette.
  2. Terje Kolbeinsen

    Terje Kolbeinsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    «Only available in the United States»


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Finn Berger liker dette.
  3. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Det blir spennende å få lese om de første ølene som blir laget av medlemmene av dette forumet.
    Jeg vil sitte på gjerdet en stund og observere tror jeg.
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    GMO-gjær så spørs om man får se den her.
     
    Finn Berger liker dette.
  5. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg tenkte på det, og du har nok sørgelig rett: Genmodifisering (GMO) | Mattilsynet

    Det ville jo være fryktelig om vi fikk organismer ut i norsk natur som produserer mjølkesyre:confused:.

    Det morsomme er jo at om man hadde avlet fram den samme gjæren på "naturlig" vis, hadde det ikke vært noe problem. Det absurde med dette regelverket er at man ser på hvordan noe er blitt til i stedet for å se på hva det er. Riktignok kan Mattilsynet i teorien godkjenne denne gjæren, men det vil i så fall bli den første genmodifiserte organismen som er godkjent i Norge.

    Men det er kanskje ikke helt usannsynlig at den vil bli godkjent av EU:rolleyes:?
     
    #5 Finn Berger, 19 Sep 2019
    Sist redigert: 19 Sep 2019
  6. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
  7. Eirik KG

    Eirik KG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Lagde en batch med Ebbegarden kveik som etter hvert gav en munnfølelse lik kulturmelk, på en god måte. Maltbasen var pils, litt hvete, litt mais. Denne ble gjæret på ca 26 grader.

    Det var ingen andre grunner til denne syrligheten, så kanskje det er en slappere versjon av samme egenskap i denne?
     
    Finn Berger liker dette.
  8. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Vandrekveik eller reindyrka? Vandrekveiken kan vel være en miks av bakterier og gjær?
     
    Terje Kolbeinsen liker dette.
  9. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Nei, det der er en naturlig forekommende gjær. Jeg lurer på om det er en som Charlie Bamforth snakket om i en podcast, en som ble funnet i fordøyelsessystemet til en veps. Jeg har ikke hørt noe mer om den.

    Jeg tror kanskje man prøvde ut flere sånne for et par år siden. Den Bamforth snakket om, er denne: Lachancea LLC Jeg mener han sa at det var ei gruppe på hans universitet - University of California, Davis - som hadde funnet den først,
     
    #9 Finn Berger, 19 Sep 2019
    Sist redigert: 19 Sep 2019
  10. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Det kan nok ikke stemme. Denne ble funnet av studenter som satte ut glass i nærområdet til universitetet de studerte ved. Tenkte kanskje det var den som var genmodifisert.

    Men det er sansynligvis en annen. Spennende er det ihvertfall, håper vi får en sånn type gjær her snart.
     
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Den som Lallemand lanserer nå er en saccharomyces cerevsisae - altså en vanlig ale-gjær - som har fått lagt inn et gen som gjør at den produserer mjølkesyre. Men det finnes det åpenbart flere gjærtyper ute i naturen som gjør, også. Lachansea er en av dem. Så hvorfor i all verden vi ikke skulle kunne ta i bruk en modifisert cerevisiae, som antakelig ikke er i stand til å greie seg ute i naturen i det hele tatt, virker jo litt rart.

    For den som vil studere litt grundigere: Error - Cookies Turned Off
    (Lenka funker. Jeg veit ikke hvorfor den teksten kommer opp.)
     
    #11 Finn Berger, 19 Sep 2019
    Sist redigert: 19 Sep 2019
  12. Eirik KG

    Eirik KG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Han jeg fikk den hos sa aldri noe om det, men han hadde høsta den fra eget brygg, så den hadde hvertfall vandra et ledd. Det var et slumse-eksperiment, så jeg tenkte aldri noe særlig over det før jeg, som typisk er, kom mot slutten av fatet og kjente at jeg kom til å savne denne sære smaken. Veldig frisk og god på varme sommerdager. Som ordtaket sier "Den beste flaska er alltid den siste"
     
    Finn Berger og erikraude liker dette.

Del denne siden