Spesiell variant av skylling?

TorfinnS

Norbrygg-medlem
I boka How to brew av John Palmer så står det på side 298: «Typically, in commersial brewing practice, the entire first runnings, or first wort, are drained to the kettle after the recirculation step, and then the grain bed is sparged with a rotating showet arm to rinse the grainbed for the second runnings.»

stemmer dette? Er det vanlig praksis i store bryggerier? Altså at man nærmest skyller tørt og benytter roterende armer i mesken. Vil dette i såfall gi høyere utbytte enn vanlig kontinuerlig skylling?
 
Jeg regner med at det er vanlig skylling det er snakk om her, de tømmer av all søt vørter først, så dusjes hele maltsenga jevnt med et dusjhode som sprer skyllevannet nonenlunde jevnt over hele.
 
Jeg regner med at det er vanlig skylling det er snakk om her, de tømmer av all søt vørter først, så dusjes hele maltsenga jevnt med et dusjhode som sprer skyllevannet nonenlunde jevnt over hele.
Kan jo være det. Fyller man da opp skyllevann til det står en tomme over malten før man begynner med avtapping? Er det ikke en regel om at skyllevannet bør være en tomme over maltsengen?
 
Kan jo være det. Fyller man da opp skyllevann til det står en tomme over malten før man begynner med avtapping? Er det ikke en regel om at skyllevannet bør være en tomme over maltsengen?
Er vel relativt til både diameter og dybde. Har man eksempelvis et meskekar på 100 hL er det nok mer enn en tomme. Som du skriver innledningsvis, kommersielle bryggerier.
 
Tilbake
Topp