Hei, skal i gang med å brygge årets juleøl og har noen spørsmål angående oppskriften som det hadde vært kult med forumets innspill på
Belgisk Trippel basert på Kinn Bryggeris Bøvelen/St. Sunniva, hentet fra boka "Ølbrygging fra hånd til munn"
OG: 1.082
FG: 1.011
IBU: 36
Sluttvolum: 25 l
Malt:
Pilsnermalt 7250g
Annet: Sukker 1000g
Mesk: 40°C 30min
65°C 60min
Humle:
East Kent Goldings (5,8%) 74g
Hallertau Mittelfrüh(2,7%) 30g
Gjær:
Wyeast Trappist High Gravity
Gjæringstemperatur og tid:
11 dager ved 20°C
Stikkes om, deretter 7 dager ved 20°C
Tappes på flaske,deretter 19 dager ved 20°C etterfulgt av drøyt 11 måneder ved ca 10°C
Spørsmål:
1. Har noen erfaringer med ulike sukkertyper ( farin, brunsukker,demerara osv), når i kokeprosessen bør sukkeret tilsettes?
2. Har noen tips til erstatningsgjær for Trappist High Gravity( White Labs Abbey Ale f.eks)?
3. Har omstikkingen i dette tilfellet noe for seg, har sett en del diskusjoner om dette?
På forhånd takk
Belgisk Trippel basert på Kinn Bryggeris Bøvelen/St. Sunniva, hentet fra boka "Ølbrygging fra hånd til munn"
OG: 1.082
FG: 1.011
IBU: 36
Sluttvolum: 25 l
Malt:
Pilsnermalt 7250g
Annet: Sukker 1000g
Mesk: 40°C 30min
65°C 60min
Humle:
East Kent Goldings (5,8%) 74g
Hallertau Mittelfrüh(2,7%) 30g
Gjær:
Wyeast Trappist High Gravity
Gjæringstemperatur og tid:
11 dager ved 20°C
Stikkes om, deretter 7 dager ved 20°C
Tappes på flaske,deretter 19 dager ved 20°C etterfulgt av drøyt 11 måneder ved ca 10°C
Spørsmål:
1. Har noen erfaringer med ulike sukkertyper ( farin, brunsukker,demerara osv), når i kokeprosessen bør sukkeret tilsettes?
2. Har noen tips til erstatningsgjær for Trappist High Gravity( White Labs Abbey Ale f.eks)?
3. Har omstikkingen i dette tilfellet noe for seg, har sett en del diskusjoner om dette?
På forhånd takk