Spørsmål angående belgisk trippel

Finn Berger

Moderator
En tripel med fg under 1.000 :oops: Hva var OG?
Sikker på at alt er som det skal..

1.079

Nei, dette er ikke sånn som det skal, men jeg ser ikke hvor det skulle ha sneket seg inn noe diastatisk svineri, heller. Og det smaker ikke ille.

Konklusjon? Aner ikke. Men det skal tappes opp, og så får vi se om det ender opp i vasken eller ikke. Foreløpig trur jeg det kommer til å få et langt og godt liv i kjeller'n..
 
1.079

Nei, dette er ikke sånn som det skal, men jeg ser ikke hvor det skulle ha sneket seg inn noe diastatisk svineri, heller. Og det smaker ikke ille.

Konklusjon? Aner ikke. Men det skal tappes opp, og så får vi se om det ender opp i vasken eller ikke. Foreløpig trur jeg det kommer til å få et langt og godt liv i kjeller'n..
Hvordan har denne blitt da? Og temperaturen på trippelen(r), som det er så mange av, kan både begynne på 18, og på 22 og gå opp et par grader, som gir visstnok often en mer 'banan' kontra 'nellik' profil. Jeg foreslår for folk å brygge tripplene i 2 kar en på 18, en på 22 i 2 dager etter koking begynner, så gå opp to grader på begge til slutt. Fortsette som vanlig (bruke samme gjæren selvsagt) og sammenligne resultatene.

Men tilbake til din @Finn Berger ; jeg fikk samme opplevelsen noen mnd. siden, en 'custom' stout kokte i evgheter og endte tilslutt opp på vinnivå, .999 eller noe. Den ble da dessverre ikke noe særlig. En av de få som ikke har blitt noe.
Siden din virket bra til å begynne med kan jeg forestille meg at den er knallbra nå.
(Særlig interessert siden Belgiske tripler er min favoritt).
 

Finn Berger

Moderator
Hvordan har denne blitt da? Og temperaturen på trippelen(r), som det er så mange av, kan både begynne på 18, og på 22 og gå opp et par grader, som gir visstnok often en mer 'banan' kontra 'nellik' profil. Jeg foreslår for folk å brygge tripplene i 2 kar en på 18, en på 22 i 2 dager etter koking begynner, så gå opp to grader på begge til slutt. Fortsette som vanlig (bruke samme gjæren selvsagt) og sammenligne resultatene.

Men tilbake til din @Finn Berger ; jeg fikk samme opplevelsen noen mnd. siden, en 'custom' stout kokte i evgheter og endte tilslutt opp på vinnivå, .999 eller noe. Den ble da dessverre ikke noe særlig. En av de få som ikke har blitt noe.
Siden din virket bra til å begynne med kan jeg forestille meg at den er knallbra nå.
(Særlig interessert siden Belgiske tripler er min favoritt).
Nei, min går i sluket. Alt blir tydeligere når ølet er ferdig karbonert, og det blir veldig tydelig at denne skal helles ut:).
 
Topp