KJøpte briess sin 15 kg's dunk med malteksktrakt, åpnet den søndag 17 desember og tok ut 2,5 av 15 kg til brygget jeg lagde.
Det ble ett lite hulrom som følge av dette og jeg har prøvd å presse ut luften men korken er tydeligvis ikke helt tett, fordi den synker ned og etterlater seg ett rom hvor blant annet oksygen kan boltre seg.
Hvor lang tid tar det før oksidering blir ett problem? Jeg har bestilt vakumposer så alt kan lagres forsvarlig, men de har enda ikke kommet i posten så jeg begynner å få litt "angst" ift at skaden ved oksidering alt kan ha skjedd?
Oksidering meg bekjent er jo en kombinasjon av mengden oksygen noe utsettes for og temperatur- den kjemiske prosessen går fortere ved høyere temperaturer.
Har jeg allerede gjort malt-ekstrakten kjip og mindre fersk eller går det fremdeles bra tror dere? Dette er vel ett utrolig vanskelig spørsmål å svare , med mindre man har inngående kunnskap om kjemi..
Det ble ett lite hulrom som følge av dette og jeg har prøvd å presse ut luften men korken er tydeligvis ikke helt tett, fordi den synker ned og etterlater seg ett rom hvor blant annet oksygen kan boltre seg.
Hvor lang tid tar det før oksidering blir ett problem? Jeg har bestilt vakumposer så alt kan lagres forsvarlig, men de har enda ikke kommet i posten så jeg begynner å få litt "angst" ift at skaden ved oksidering alt kan ha skjedd?
Oksidering meg bekjent er jo en kombinasjon av mengden oksygen noe utsettes for og temperatur- den kjemiske prosessen går fortere ved høyere temperaturer.
Har jeg allerede gjort malt-ekstrakten kjip og mindre fersk eller går det fremdeles bra tror dere? Dette er vel ett utrolig vanskelig spørsmål å svare , med mindre man har inngående kunnskap om kjemi..