1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Spørsmål vedr. koketopp

En tråd i 'DIY' startet av IM, 25 Mai 2016.

  1. IM

    IM
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei,

    Det er 20% ved bruk av DNB Mastercard hos Expert til helgen.

    Vært inne og tatt en kjapp titt med tanke på å kjøpe meg en billig kokeplate. Sett på følgende:
    1250-1500W: https://www.expert.no/hvitevarer/komfyrer-og-ovner/minikjokken/senz-se102d-enkel-kokeplate/p-237681/
    2000W: https://www.expert.no/kjokken-og-ma...ater/rommelsbacher-kokeplate/p-218047/?q=koke
    2000W (induksjon): https://www.expert.no/kjokken-og-ma...r/senz-seic3742-induksjon-kokeplate/p-239108/

    Er usikker på hva disse effektene betyr i praksis ifht effekt vs oppkok og vedlikeholde kok. (uten at det tar et halv århundre å komme dit)

    Hva kan jeg forvente at den billigste på 1250-1500W kan håndtere? Hvor stort kokevolum? Hva kan jeg forvente at de to på 2000W klarer?

    Noen som vet dette?
     
  2. gle1

    gle1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jæren
    1500W er i minste laget hvis vi snakker kokestørrelse på 25-30L. Det vil kanskje kunne holde en liten kok, men det vil ha en halv dag å øke temperaturen. 2000W er bedre, står bla. det i Grainfather tror jeg. 2000W induksjon gir fart på sakene.
     
  3. Hannaas

    Hannaas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Har selv to slike rommelsbacher-plater til HLT og meskekar. Fungerer fint med full 10 gallon boilermaker på, og har ikke termostat slik enkelte billigplater har. Fungerer derfor bra sammen med PID. Anbefales på det varmeste! Bokstavelig talt.
     
    msevland liker dette.
  4. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Først: Sjekk faktisk størrelse. Bildene lyver ofte litt, og spesielt de vanlige støpegodsplatene er gjerne mindre i diameter enn man tror. Jeg har selv en rimelig induksjonsplate (har aldri mer enn 16 liter i gryta) som dette:
    http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/platetopp/ICP2000/wilfa-kokeplate

    Veldig fin å starte med for sånne som meg, men jeg ser absolutt fordelen med temperaturstyring. Den som sitter i plata er alt for grovkornet og upresis til å være brukbar,så her må man passe på selv. Til min bruk er denne uansett fin. :)
     
  5. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Har også en rommelsbacher-plate med PID. Strålende fornøyd. Brygger i en 36L kjele
     
  6. IM

    IM
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takker for tilbakemeldinger, folkens.

    Som 2000W kokeplate ville jo evt. også denne her vært et veldig billig alternativ:
    https://www.expert.no/kjokken-og-ma...e-og-kokeplater/wilfa-cp1-kokeplate/p-116781/ Men ser ut som den er litt mindre enn rommelsbacher'en i størrelse. Så mulig det kan bli vaklete.

    Induksjonstoppen du bruker sarge blir jo enda billigere enn den jeg så på, selv med rabatt. Takk for tipset.

    msevland: Både mesker du, koker opp og klarer å holde et rullende kok med rommelsbacher-plata di? Slik at dette er det eneste du da bruker i type 25 liters batcher?? Innbilte meg at det kunne bli snaut jeg (?)
     
    #6 IM, 25 Mai 2016
    Sist redigert: 25 Mai 2016
  7. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Har to 3,5kW induksjon + en dyppvarmer på 2,5kW dersom det skulle knipe :)
    Rommel+PID er kun mesking
     
  8. Sotrajohnny

    Sotrajohnny
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sotra
    Wilfa platen er nok litt i minste laget til en 36liters kjele ihvertfall.
    DSC_0178.JPG
     
  9. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Som sagt har jeg induksjonsplate oppgitt til 2000W. Det går ikke lynraskt, selv på lave volumer på 12-15 liter. Skal du opp på standardstørrelsen på rundt 23 liter og høyere så vil jeg anbefale noe kraftigere.
     
  10. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg har prøvd meg på den wilfa'en, og den var relativt ubrukelig til å varme opp volumer som monner.
     
  11. Jørgen E

    Jørgen E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg bruker i dag wilfa cp1 (2000w) Til mesk. Oppvarming av 19l til 70 grader tar omlag én time fra 12grader. Fra 65- 100 grader (ca 30l ) tar omlag 2timer. Klarer da heller ikke å holde noe særlig til kok.

    Gått til innkjøp av en 3kW dyppvarmer fra ølbrygging.no, håper det kan lette kokingen, da jeg liker å brygge ute ;) blir spennende å se på søndag



    Sent from my SM-G935F using Tapatalk
     
    Sarge liker dette.

Del denne siden