Steg mesking

Kittelsen

Norbrygg-medlem
Hei jeg har jo fått nytt bryggeri med mulighet for stegmesking. Så det jeg lurer på er: hvilke meske steg(temperaturer) er det dere bruker å hvorfor?
Noen mener jo at stegmesking med moderne malt kan være dirrekte uheldig for det ferdige produktet. Ha søkt litt rundt omkring , men har ikke funnet gode forklaringer å begrunnelser.

Så om det er noen her som kan belyse dette for meg hadde jeg vært riktig godt fornøyd.
 
Den var jo ikke så dum. Jeg har også stort sett brukt enstegs mesking, men i det siste har jeg slengt inn en rest på 55grader i 20 min før hoved steg. Har ikke disse bryggene ferdige ennå så får vente å se hvordan det blir.
I en post under prisbelønte oppskrifter sier Espen Lothe at han bruker en rast på 40 grader å mener han får 15% økning i effektivitet som følge av det. Kan jo være morsomt å eksperimentere på det når det skal brygges større øl.
 
Tilbake
Topp