Brede
Norbrygg-medlem
Hei!
Jeg holder på med bryggerutstyret mitt og der har jeg pumpe og varmeelement og har tenkt å stegmeske. :help:
Det jeg lurer på er hvor lenge på hver temperatur i forhold til øltyper, utgjæringsgrad osv.
Skal brygge en kolsch og har satt opp følgende skjema :
#innmesking 60 grader holde 60 grader 60 min
#varme til 70 grader over 10 min
#holde 70 grader 30 min
#varme til 76 grader over 10 min
#Holde 76 grader 10 min før skylling med 76 grader vann.
Kolsh skal jo gjære godt ut derfor lengst tid på 60 grader.
Noen synspunkter
Jeg holder på med bryggerutstyret mitt og der har jeg pumpe og varmeelement og har tenkt å stegmeske. :help:
Det jeg lurer på er hvor lenge på hver temperatur i forhold til øltyper, utgjæringsgrad osv.
Skal brygge en kolsch og har satt opp følgende skjema :
#innmesking 60 grader holde 60 grader 60 min
#varme til 70 grader over 10 min
#holde 70 grader 30 min
#varme til 76 grader over 10 min
#Holde 76 grader 10 min før skylling med 76 grader vann.
Kolsh skal jo gjære godt ut derfor lengst tid på 60 grader.
Noen synspunkter