Stopp av gjæring for lavere FG

Hei

Har akkurat gjort ferdig en påskeøl med 54% pilsner og 46% hvete. Mesket på 66 grader i 90 min.Den hadde en OG på 1.042 litt lavere en forventet. Etter 4 dager med gjæring så lå den på SG 1.008 og smakte perfekt og med en litt god sødme.

Etter 14 dager endte den på FG 1.006. Ble da litt tørr,frisk men med litt sur smak som sikkert blir god når den har fått lagret den litt.

Gjæret på 1 dag 17, 1 dag 18, 1 dag 19 og resten 20 grader. Gjær us-05. Og oksygen i overkant av 1 min. Ca. 1,5 dag med nedkjøling før tapping til cornelius fat. Skal lagrest en stund før drikking.

Og da til spørsmål,

1. hadde det vært mulig å tappe ølet når det lå på 1.008 på fat og fremdeles fått et godt øl ? (Litt mer sødme).

2.Ville da FG stoppet opp eller ville det bare forsatt og ettergjære på fat og ødelegge smaken..

Easybrew
 
Gjæringen ville nok fortsatt på fat eller flaske. Du ville fått mer/for mye kullsyre. Som hjemmebrygget vet man ikke nøyaktig hvor langt ned noe kommer til å gjære så det tryggeste er å gjære helt ut før tapping.

Kommersielle storbryggerier lukker tankene mot slutten av gjæringen og får karbonert på den måten, men de har jo stålkontroll på alle parametere.
 
Tilbake
Topp