Hei
Vi vurderer å gå fra 4 - 30liters bøtter til ett 120liters Speidel - gjæringskar i plast.
Nå er jeg klar over at 120 liter ikke er så stort, men lurer likevel om det er noe spesielt man må tenke på i store kar.
Jeg antar at vi fremdeles er langt unna det trykket der autolyse spiller noen rolle, men er mer bekymret for forskjellig temperatur i topp og bunn. Dersom jeg setter gjæringskaret inn i ett kjøleskap med temperaturkontroll - vil ikke det ble ganske mye varmere i toppen enn i bunnen? Bør jeg har vifte i skapet?
Mvh
Armas
Vi vurderer å gå fra 4 - 30liters bøtter til ett 120liters Speidel - gjæringskar i plast.
Nå er jeg klar over at 120 liter ikke er så stort, men lurer likevel om det er noe spesielt man må tenke på i store kar.
Jeg antar at vi fremdeles er langt unna det trykket der autolyse spiller noen rolle, men er mer bekymret for forskjellig temperatur i topp og bunn. Dersom jeg setter gjæringskaret inn i ett kjøleskap med temperaturkontroll - vil ikke det ble ganske mye varmere i toppen enn i bunnen? Bør jeg har vifte i skapet?
Mvh
Armas