1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Stout og ESB

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Odd-Rune, 3 Apr 2009.

  1. Odd-Rune

    Odd-Rune
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Planlegger de neste bryggene og tenkte å lage en Stout og en ESB.

    Begge er på 21l.
    Planlegger å gjenbruke gjæren fra Stout til ESB.
    Ser det greit ut?

    Stout:
    Amount Item Type % or IBU
    3,10 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 68,13 %
    0,50 kg Barley, Flaked (3,3 EBC) Grain 10,99 %
    0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 120 EBC (120,0 EBC) Grain 10,99 %
    0,20 kg Carafa Special III  Grain 4,40 %
    0,15 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 3,30 %
    0,10 kg Chocolate Malt (1200,0 EBC) Grain 2,20 %
    20,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (60 min) Hops 13,7 IBU
    20,00 gm Fuggles [4,50 %] (60 min) Hops 10,1 IBU
    25,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (30 min) Hops 13,1 IBU
    20,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (5 min) Hops 2,7 IBU
    1 Pkgs English Ale (White Labs #WLP002) Yeast-Ale 

    Beer Profile

    Est Original Gravity: 1,050 SG
    Est Final Gravity: 1,016 SG
    Estimated Alcohol by Vol: 4,42 %
    Bitterness: 39,6 IBU
    Est Color: 69,2 EBC


    ESB:
    Amount Item Type % or IBU
    4,50 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 88,24 %
    0,35 kg Caramel/Crystal Malt - 120 EBC (120,0 EBC) Grain 6,86 %
    0,25 kg Munich Malt - 25 EBC (25,0 EBC) Grain 4,90 %
    15,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (Dry Hop 3 days) Hops - 
    20,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (60 min) Hops 13,3 IBU
    25,00 gm Fuggles [4,50 %] (60 min) Hops 12,2 IBU
    25,00 gm Fuggles [4,50 %] (30 min) Hops 9,4 IBU
    20,00 gm Fuggles [4,50 %] (5 min) Hops 2,0 IBU
    15,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (2 min) Hops 0,8 IBU
    1 Pkgs English Ale (White Labs #WLP002) Yeast-Ale 

    Beer Profile

    Est Original Gravity: 1,058 SG
    Est Final Gravity: 1,019 SG
    Estimated Alcohol by Vol: 5,12 %
    Bitterness: 37,6 IBU
    Est Color: 18,9 EBC
     
  2. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tror du får to fine øl av dette!
     
  3. Trygve

    Trygve
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Det tror jeg også.  Jeg lagde en kanongod bitter i fjor, og brukte mye av det samme som du gjør - bare med mer munchenmalt.  (15%).  Og så brukte jeg 10 % sukker for å gi den en litt lettere kropp, noe som funket bra. (Jeg har ofte litt problemer med skikkelig utgjæring).

    Stauten bestiller jeg herved 1 flaske av.
     
  4. Odd-Rune

    Odd-Rune
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Vi får se om det kommer noe på flasker eller om du må komme på loftet og få en smak fra fat.
    Men først må det brygges, og det blir nok en gang etter påske.
     
  5. Odd-Rune

    Odd-Rune
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har så mange tørste naboer så jeg skal lage 40 liter stout isteden for, men jeg har kun et rør WLP002.
    Hva tror dere er best, lage en starter som jeg deler i 2 og lager nye startere på,
    eller benytte en en WLP001 som jeg skummet av på halvparten og WLP002 på andre halvparten.
     
  6. Steinarja

    Steinarja
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bodø
    tror jeg ville gått for en av hver.
    Da har du jo mulighet til å lære mer om forskjellen på de forskjellige gjærstammene.
     
  7. Odd-Rune

    Odd-Rune
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ja, er jo sant det, og tryggere på å få nok gjær.

    Oppskriftene har blitt endret litt, hadde ikke nok humle til 40 liter så jeg la til til Challenger som bitterhumle på ESB'en



    Stout:
    Amount Item Type % or IBU
    6,10 kg Pale Malt - Marris Otter (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 70,91 %
    0,90 kg Barley, Flaked (3,3 EBC) Grain 10,47 %
    0,90 kg Caramel/Crystal Malt - 25 EBC (25,0 EBC) Grain 10,47 %
    0,50 kg Roasted Barley (1300,0 EBC) Grain 5,82 %
    0,20 kg Carafa special II (1150,0 EBC) Grain 2,33 %
    70,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (60 min) Hops 25,5 IBU
    30,00 gm Fuggles [4,11 %] (30 min) Hops 5,7 IBU
    20,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (10 min) Hops 2,6 IBU
    1,00 items Immersion Chiller (Boil 15,0 min) Misc 
    1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 min) Misc 
    2,00 items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 min) Misc 
    2 Pkgs English Ale (White Labs #WLP002) Yeast-Ale 

    Beer Profile

    Est Original Gravity: 1,050 SG
    Est Final Gravity: 1,016 SG
    Estimated Alcohol by Vol: 4,38 % 
    Bitterness: 33,8 IBU
    Est Color: 69,1 EBC


    ESB:
    Amount Item Type % or IBU
    7,50 kg Pale Malt - Marris Otter (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 81,52 %
    1,00 kg Munich Malt - 25 EBC (25,0 EBC) Grain 10,87 %
    0,70 kg Caramel/Crystal Malt - 120 EBC (120,0 EBC) Grain 7,61 %
    50,00 gm Challenger [7,50 %] (60 min) Hops 21,5 IBU
    30,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (Dry Hop 3 days) Hops - 
    50,00 gm Fuggles [4,50 %] (60 min) Hops 12,9 IBU
    20,00 gm Fuggles [4,50 %] (5 min) Hops 1,0 IBU
    1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 min) Misc 
    2,00 items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 min) Misc 
    2 Pkgs English Ale (White Labs #WLP002) Yeast-Ale 

    Beer Profile

    Est Original Gravity: 1,055 SG
    Est Final Gravity: 1,018 SG
    Estimated Alcohol by Vol: 4,84 %
    Bitterness: 35,4 IBU
    Est Color: 19,9 EBC
     
  8. Henning1

    Henning1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tranby, Lier
    Det virker på meg som om du er i overkant raus med Whirlfloc-tablettene dine. Jeg leste i går kveld på Morebeer.com at en halv tablett er tilstrekkelig for en batch av den størrelsen du snakker om. Dvs. det var den slutningen jeg dro av omtalen/produktbeskrivelsen. Får ikke sjekket det på ny her jeg sitter, websider med "alcohol and tobacco" er bannlyst og sperret. Men kanskje du har andre erfaringer, så hva vet jeg. Ville bare nevne det :) Har Whirlfloc i "medisinskapet" selv, men har ikke prøvd dem ennå.
     

Del denne siden