Jeg vet ikke så mye om stressing av gjær, men jeg vet at dersom man bruker samme gjær flere ganger så blir den tregere og tregere for å gjære ut dersom man bruker den på sterke øl. Stresser man den for mye så er det mulig den dør.. Selv lager jeg starter av 8 dl vann og 80 Dried malt (lys DME). Dette holder fint til 20-30 liter vørt...
Sikkert noen som vet hva som skjer bedre enn meg, men jeg gjenbruker gjæren min sjelden. Hadde en gjær som jeg gjenbrukte totalt 3 ganger og det gikk fint.
Har ikke det med osmose å gjøre, med at gjæren plutslig utsettes for en helt annen omgivelse ved å tilsette for sterk vørter? Foreslår vørter på 1.020 - 1.040 til gjærpropagering.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.