Strutsevinge?

erikraude

Norbrygg-medlem
Nå er det litt dødtid i bryggeriet. Det er for seint for bjørkesaft og for tidlig for granskudd og røsslyng. Da blir man jo litt rastløs. Vi har imidlertid oppdaga masse strutsevinge. Skuddene er helt nydelige når de smørdampes, minner om vill asparges, men så leser vi at rotstokken har blitt brukt som basis for et slags øl. Etter hva vi finner ut skrives rotstokken, legges i kokende vann sammen med humle før det tilsettes gjær. Dessverre er kildene litt uklare, noen steder nevnes strutsevinge, andre steder sisselrot. Er det noen som har noe erfaring å bidra med her?
 
Følger. Har MYE av dette på eiendommen.Har allerede frest noen skudd i smør og de er meget gode. Litt hasselnøtt smak?
 
Den var sånn inni, så mindre utbytte enn jeg hadde tenkt, men klart mye stivelse. God smak.
1494340301974447375673.jpg
 
Hva er grønnmalt? Litt malt hadde nok hjulpet, ja, men oppskrifta sånn vi fant den sa bare "rot, humle, vann og gjær".
Nyspira malt, ikke tørket. Veldig rikt på ensymer. Brukes vistnok i produksjon av "whisky" med minst mulig malt.
 
Her i Oslo er nok toget gått. Kanskje hvis du finner et skikkelig skyggehøl. Det er best like før knoppene brister.

Edit: Vi brygger minst ett årlig brygg på bjørkesaft. En lett kölsch som blir helt nydelig. I år blei også skogsølet (se tråden om bålbrygging) laga på bjørkesaft.
 
Tilbake
Topp