1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Stuck mash?

En tråd i 'Brygging' startet av BrewDerp, 18 Nov 2019.

  1. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Brygget for første gang på Brewzilla 65l og brygget en dobbel runde american ipa fra brygg selv (13.6kg malt) og fikk et veldig lavt utbytte. Under meskingen var det nesten umulig å sirkulere med pumpa siden det bare rant over overflow røret og skyllingen hikke ikke noe bedre siden det nesten ikke rant noe gjennom malten. hva kan årsaken til dette være? Vi rørte i mesken underveis men det hjalp fint lite
     
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Sitter vel ei pumpe i Brewzillaen.

    Noen meninger, hvis dere sirkulerte hele veien:

    Ikke start pumpa før det har gått 10-15 minutter. På denne måten får maltsengen satt seg naturlig, ved hjelp av gravitasjon, en guddommelig kraft.

    Start pumpa med forsiktig flow, og så øk etterhvert.

    For hardt pådrag med en gang gjør at dere får en kompakt maltseng
    For hardt pådrag i det hele tatt gjør at dere får en kompakt maltseng.

    Det skal være som å røre i spaghetti, er det hardere enn det så har dere dratt på for mye

    Kompaktert maltseng gir dårligere utbytte.

    Å røre i mesken underveis hjelper ingenting hvis pådraget er for stort, dere gjør det like ille eller verre igjen.
     
  3. TurboJens

    TurboJens
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Den ene faktoren er allerede nevnt og beskrevet greit.
    Men det kan også skyldes at kornet er malt for fint, da er det ikke sikkert det hjelper stort å kontrollere sirkuleringen.
     
  4. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    200-300 gram med risskall i mesken gjør underverker i sånne tilfeller.
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det glemte jeg å nevne ja. Kverningen. Med sirkulering så vil du helst ha knust innvendig korn, men så intakt som mulig skall. Å få til dette veldig bra er en kunst, spør du meg.
     
  6. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Vi startet nok da sirkuleringen noe i tidligste laget da ja. Vi satte på pumpa på veldig lav sirkulering med en gang.
     
  7. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Jeg mistenker også at malten har vært dårlig knust også. Den var både veldig finmalt og grov på samme gang. Var mye hele korn som ikke var åpnet.
     

Del denne siden