Brygget for første gang på Brewzilla 65l og brygget en dobbel runde american ipa fra brygg selv (13.6kg malt) og fikk et veldig lavt utbytte. Under meskingen var det nesten umulig å sirkulere med pumpa siden det bare rant over overflow røret og skyllingen hikke ikke noe bedre siden det nesten ikke rant noe gjennom malten. hva kan årsaken til dette være? Vi rørte i mesken underveis men det hjalp fint lite
Sitter vel ei pumpe i Brewzillaen.
Noen meninger, hvis dere sirkulerte hele veien:
Ikke start pumpa før det har gått 10-15 minutter. På denne måten får maltsengen satt seg naturlig, ved hjelp av gravitasjon, en guddommelig kraft.
Start pumpa med forsiktig flow, og så øk etterhvert.
For hardt pådrag med en gang gjør at dere får en kompakt maltseng
For hardt pådrag i det hele tatt gjør at dere får en kompakt maltseng.
Det skal være som å røre i spaghetti, er det hardere enn det så har dere dratt på for mye
Kompaktert maltseng gir dårligere utbytte.
Å røre i mesken underveis hjelper ingenting hvis pådraget er for stort, dere gjør det like ille eller verre igjen.