Hm. Har laget åtte hjemmebrygg nå, noen all grain, noen ølsett på boks (modifisert), og noen ekstrakt/spesialmal. Men felles for dem alle er at de har en slags "belgisk" undertone, en slags surhet. Jeg har smakt mange kommersielle øl som har hatt et hint av det samme, kanskje spesielt stouts, og selvfølgelig ting som Maredspus og sours, men i mine er det ikke tilsiktet, og jeg skulle gjerne visst hva det kommer av.
Jeg er veldig nøye med rengjøring, bruker starsan på alt, og steker flaskene osv, så eg tror ikke det er infeksjon.
Det jeg tror det kan være er:
Vann/hardhet
Mikroorganismer ingjæringsrommet (toalett)
Oksydering, feks fordi det er for mye headspace mellom øl og lokk
Gjæring på plast (har fire bøtter, kjøpt i mai på europris)
Jeg kan alltids maskere smaken med humle eller spesialmalt, men jeg vil helst ha stålkontroll på dette.
Vurderer evt å bite i gresset og bare brygge belgisk typer
Jeg er veldig nøye med rengjøring, bruker starsan på alt, og steker flaskene osv, så eg tror ikke det er infeksjon.
Det jeg tror det kan være er:
Vann/hardhet
Mikroorganismer ingjæringsrommet (toalett)
Oksydering, feks fordi det er for mye headspace mellom øl og lokk
Gjæring på plast (har fire bøtter, kjøpt i mai på europris)
Jeg kan alltids maskere smaken med humle eller spesialmalt, men jeg vil helst ha stålkontroll på dette.
Vurderer evt å bite i gresset og bare brygge belgisk typer