RayOlav
Norbrygg-medlem
Hei,
Brygget en hveteøl med 50% pale malt og 50% hvete malt. Fikk anbefalt å bruke wlp400 Belgian Wit.
Ølet gjæret i 7 dager på 18C, for så å bli satt til 21C i 7 dager til. Når jeg flasket var det fortsatt my gjær i "suspension", men er jo en hveteøl, så tenkte ikke noe mer over det. Ikke noe usmak eller lukt ved flasking.
Men, etter 14 dager på flaske, skulle jeg prøve en, og det luktet skikkelig svovel. Smakte også veldig mye svovel. Ikke noe usmaker utover dette.
Har lest at denne gjæren kan produsere mye svovel under gjæringen, men at det forsvinner etterhvert. Vil det forsvinne når ølet er blitt flasket?
Mvh - Raymond
Brygget en hveteøl med 50% pale malt og 50% hvete malt. Fikk anbefalt å bruke wlp400 Belgian Wit.
Ølet gjæret i 7 dager på 18C, for så å bli satt til 21C i 7 dager til. Når jeg flasket var det fortsatt my gjær i "suspension", men er jo en hveteøl, så tenkte ikke noe mer over det. Ikke noe usmak eller lukt ved flasking.
Men, etter 14 dager på flaske, skulle jeg prøve en, og det luktet skikkelig svovel. Smakte også veldig mye svovel. Ikke noe usmaker utover dette.
Har lest at denne gjæren kan produsere mye svovel under gjæringen, men at det forsvinner etterhvert. Vil det forsvinne når ølet er blitt flasket?
Mvh - Raymond