HenningPP
Norbrygg-medlem
Hei folkens!
Jeg brygger akkurat nå en amerikansk stout løst etter oppskrift (Atlanterhavsstorm) fra Gustav Foseids bok.
I utgangspunktet har jeg lagt opp til å bruke følgende mengder spesialmalt (Batch-str 55l):
Svartmalt: 275g
Sjokolademalt: 1000g
Mørk karamellmalt: 1375g
Da Bryggselv spurte om de kunne blande noe av spesialmalten i sekken med pale malt, skulle jeg selvfølgelig svart "sjoko", men idiot som jeg er svarte jeg "svartmalt". Dermed har jeg nå 1000g svartmalt pent blandet med pale malt-en. Helsike!
Så - hva er den beste måten å redde dette i land på? Jeg lurer på om jeg bør sløyfe sjokolademalten, da den i likhet med svartmalten er "pugnant". Hva synes dere om det?
Bør jeg ha i mer karamellmalt for å forsøke å balansere maltprofilen? Eller mer spraymalt for å øke alkoholprosenten? Eller kanskje enda mer humle (Cascade)?
Er veldig takknemmelig for raske råd.
Jeg brygger akkurat nå en amerikansk stout løst etter oppskrift (Atlanterhavsstorm) fra Gustav Foseids bok.
I utgangspunktet har jeg lagt opp til å bruke følgende mengder spesialmalt (Batch-str 55l):
Svartmalt: 275g
Sjokolademalt: 1000g
Mørk karamellmalt: 1375g
Da Bryggselv spurte om de kunne blande noe av spesialmalten i sekken med pale malt, skulle jeg selvfølgelig svart "sjoko", men idiot som jeg er svarte jeg "svartmalt". Dermed har jeg nå 1000g svartmalt pent blandet med pale malt-en. Helsike!
Så - hva er den beste måten å redde dette i land på? Jeg lurer på om jeg bør sløyfe sjokolademalten, da den i likhet med svartmalten er "pugnant". Hva synes dere om det?
Bør jeg ha i mer karamellmalt for å forsøke å balansere maltprofilen? Eller mer spraymalt for å øke alkoholprosenten? Eller kanskje enda mer humle (Cascade)?
Er veldig takknemmelig for raske råd.