Tapcooler mottrykksfyller for Vent-Matic / Perlick / Intertap

loebrygg

Norbrygg-medlem
Hjelp! Jeg skulle mottrykksfylle øl til NM i dag, men så virket ikke trykkavlastningsventilen. Jeg fant fort ut at jeg ved rengjøringen etter forrige gangs bruk må ha klart å miste "poppeten" i trykkavlastningsventilen, altså den dingsen i enden av fjæra som vist på bildet nedenfor (hentet fra YouTube).

Er det noen i Oslo som har mulighet til å låne meg kun denne poppeten i dag eller i morgen, fram til jeg på sikt eventuelt får skaffet en ny via @Oberstbräu?

Eventuelt dersom det er noen som har en manuell trykkavlastningsventil (ekstratilbehør) å låne bort, da jeg antar at denne ikke trenger den originale poppeten som jeg har mistet.

Vis vedlegget 53614

Hadde jeg vært hjemme kunne du også lånt min, men nå ser det ut til at Erik kom til unnsetning
Det hadde kanskje funka å holde fingern over? :rolleyes:
 

Jørgen O

Fylkesleder
Takk for tilbudet, @Holmentoppen, og til deg for at jeg fikk låne din mottrykksfyller, @erikraude.

Nå viste det seg ved nærmere ettersyn at jeg slett ikke hadde mistet "poppeten" - den satt bare fast i selve mottrykksfylleren. Det forklarer hvorfor det var tett.

Slik går det når man flasker så sjelden at man bokstavelig talt glemmer hvordan ting henger sammen. :)
 

gnurekjeft

Norbrygg-medlem
Ja, det hender at det er noen millimeter fribord. Da pleier jeg å bare å åpne ølhendelen forsiktig, og slippe ut noen dråper. Det pleier å være nok til at det skummer opp. Noen proffe tappelinjer drypper varmt vann opp i boksen etter fylling. Det skal visstnok fungere på samme måten. Ellers kan du kanskje karbonere bittelitt hardere, men det er jo ikke typeriktig for alle ølstiler.
I kveld gikk det mye bedre. Takk for tipset @Holmentoppen , og ikke minst: Takk for et fint ølsett! 20211004_230401_remastered.jpg
 
Topp