Blir ikke helt klok på dette da jeg leser litt forskjellig. Er det best å avkjøle vørteren til gjæringstemperatur(11-12grader) ha i gjæren og la stå? Eller som det står på siden for saflager w34/70: http://www.fermentis.com/fo/pdf/HB/EN/Saflager_W-3470_HB.pdf
Noen mener at den skal stå i romtemp til den har startet å gjære også for så å sette den kaldere. Det jeg har gjort tidligere er å kjøle ned til 11-12 grader, ha i gjæren og la stå. Men jeg vil gjerne vite hva som er optimalt. Kanskje jeg burde følge instruksene fra fermentis neste gang?
Noen mener at den skal stå i romtemp til den har startet å gjære også for så å sette den kaldere. Det jeg har gjort tidligere er å kjøle ned til 11-12 grader, ha i gjæren og la stå. Men jeg vil gjerne vite hva som er optimalt. Kanskje jeg burde følge instruksene fra fermentis neste gang?