temperatur på hveteøl?

hva slags temp skal hveteøl meskes på?

her er forøvrig oppskriften. ikke veldig kreativ men er det jeg hadde liggende ;)

Volume: 23 liters
OG: 1062
FG:
Alcohol: 6.2 % by vol.
Colour: 8 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 32 IBU
BU/GU: 0.51

Fermentables
Wheat Malt 3000 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 3000 grammes
Munich Malt 20 EBC 300 grammes

Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.

Hops
% alpha 0 grammes 90 minutes
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 30 grammes 60 minutes
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 30 grammes 30 minutes
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 40 grammes 10 minutes
 
Det er litt vanskelig med mesketemperaturer, fordi systemene våre er såpass forskjellige.
På mitt ville jeg brukt 67, grader ved bruk av Wyeast 3068.
 
Til "vanlig" hveteøl hadde jeg mesket på 67 grader, men med  så mye mye wiener og münchener ville jeg kanskje gått ned en grad eller to.

AJ
 
Tilbake
Topp