Temperatur på skyllevann?

Kan noen gi meg et godt svar på hvordan jeg best skyller?

Jeg bruker et herms oppsett med utbytte på ca 80%. Det sies at etter endt mesking bør man skylle med vann på ca 76-78 grader for å stoppe enzymaktiviteten. Dett gjøres ved å tilsette bortimot kokende vann til mesken, men for å unngå taniner bør det røres i mesken for å spre varmen fortest mulig. Vil ikke da den klare vørteren som oppnås med HERMS bli veldig uklar igjen?

Det blir jo også ganske tungvint å "øse" kokende vann både til meskekaret og karet med skyllevannet for å oppnå lik temperatur i begge.
Finnes det noen grei løsning på dette? og/eller kan jeg droppe steget med å tilsette kokende vann i meskekaret og bare øke temperaturen i skyllevannet og starte skylling med dette?
 
Om du har eit HERMS-oppsett aukar du berre tempen til 78° etter endt mesking før du startar sparge. Temp på vatnet kan då vere ca 78°. Treng ikkje tilsette kokande vatn.
Ellers einig med Oddvar.
 
Tilbake
Topp