Tentativ belgisk kvadruppel

Tarjei77

Norbrygg-medlem
Tenkte det kunne vore greitt å lage noko sterkt att, og då eg har noko belgisk slurry, kunne det høve fint med ein mørk og sterk belgiar. Har etter ein del lesing sett opp denne maltsamansetninga, men trur eg treng litt justering. Nokre forslag?




Volume:20 liters
OG: 1097
FG:
Alcohol: 9.6 % by vol.
Colour: 58 EBC (Dark brown)
Bitterness: 0 IBU
iBU/GU:0





Fermentables

Pilsner Malt 3 EBC 4500 grammes
Kandi syrup (dark)1000 grammes
Crystal Malt 135 300 grammes
Special B 230 EBC 300 grammes
Melanoidin Malt 400 grammes
Cane Sugar (light) 400 grammes
Flaked Wheat 400 grammes

edit: formatering
 
Har du lest denne?: http://norbrygg.no/index.php/slik-b...rdan-brygger-man-en-ordentlig-belgisk-tripel
artikelen skal hete ''hvordan brygger man en ordentlig belgisk quadruppel''. (Rochefort10-Westvleteren12)

Jeg brygget etter disse instruks og det ble kjempegodt øl. Hadde ikke Carapils men brukte flaket hvete som du vil bruke også. Eneste som er vanskelig med dubbel og quadruppel er at det kan smake fort for mye spesielmalt (brennt). Jeg bruker helst for lite.
 
Tenkte først å bruke ein t-58-slurry eg hadde i skapet, men den kan eigentleg få lage ein wit til. Har bestilt nokre røyr med wlp-500, håpar dei skal gjere susen?
Kva med humling? Tenkte Northern Brewer og Tettnang, 38 ibu. Kommentarar?
 
Bananbonanza. Sugde på gjæringskontroll back then. Du bør ha skitten din saman for å bruke 500. Eller elske bananbugg.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
 
Tilbake
Topp