Tett sil ...

nkb

 
Fikk ikke ut en dråpe ved brygging igår...sila var helt tett :) brukte humlepellets.Og maltrøret var tatt ut,lurer på om noen har brukt maltrøret i ved pellets? Ved blomst og røret i gikk det forige gang helt greit. PS fikk løsnet sila og alt gikk i gjærkaret!! Satser på at det bunnfeller og blir nok øl :)
 

Terje J

Norbrygg-medlem
Gløm sila er mi erfaring, spesielt ved humlerike øl. Det same gjelder maltrøret, det bliur vulkanutblåsning om du har røret I når det koker... Lar truben som ligger over utløpet gå I karet hvor det legger seg fint I bunnen etterhvert. Bikk kokeren litt bakover før avtapping da blir det litt mindre trub I bøtta. Har ikke brukt blomst, og vil nok bruke humlepose itilfelle...
 
Hold en vanlig kjøkkensil på utsiden av krana når du tapper. Det sprer strålen såpass at du tilfører nok en del oksygen samtidig også :) funket bra for min del hvertfall, da det Medfølgende filteret var ganske ubrukelig.
 
  • Like
Reaksjoner: nkb
Topp