1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Tid nedkjøling

En tråd i 'Brygging' startet av MortenBo, 12 Aug 2017.

  1. MortenBo

    MortenBo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Heisann alle

    Brygget i dag for første gang på nytt oppsett og har gått over fra dyppkjøler til hjemmelagd motstrømskjøler. Synes kjøletiden var litt vel lang. Hva er akseptabel kjøletid fra kok til 20 grader på 60 liter vørter?

    Og er det noen som kan anbefale en god motstrømskjøler?
     
  2. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Under en time bør være greit, men om kjøling tar lang tid bør en vurdere å forsinke de siste humletilsetningene. Bryggere med gode kjøle løsninger ligger ofte mellom 15 og 30 min.
     
  3. SundbØL

    SundbØL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Med en motstrømskjøler burde det jo gå ganske fort. Hvor mange meter er den, og hva er rørdiameteren?

    Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
     

Del denne siden