1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tiger Tripel Nøgne Ø

En tråd i 'Brygging' startet av MonkeyBizness, 2 Aug 2014.

  1. MonkeyBizness

    MonkeyBizness
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hosle, Bærum
    Hei

    Skal lage Tiger Tripel fra Nøgne Ø og lurer på når jeg skal ha i 1,5 kg Demerarasukker??

    Hvor mye gjær kan jeg pitch over ønsket OG (lager starter med magnetrører) ? Denne skal være på 1.085
     
  2. kintii

    kintii
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Mandal
    Du mesker og skyller/tapper av til du har en SG på 1.060 og koker den som vanlig, men tilsetter og koker sukkeret på slutten til du får en OG på 1.085
     
  3. MonkeyBizness

    MonkeyBizness
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hosle, Bærum

    men det som blir rart for meg da er at jeg etter kok vil få 1.069. I BeerSmith skal 1,5 kg Demerarasukker gi 1.025. Da er jeg plutselig oppe på 1.094
    Noen tanker rundt dette?????
     
  4. kintii

    kintii
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Mandal
    Jeg ser i ølbrygging fra hånd til munn da denne oppskriften står der, det står: stopp avsiling ved SG 1.060 og tilsett 1500g dememarasukker til SG 1.085. Jeg ville da sluttet avtapping ved SG 1.060 og tilsatt dememara på slutten av kokingen til 1.080. De var derfor jeg ikke nevnte noen mengde sukker. Kanskje noen andre har bedre tips eller en bedre forklaring da jeg ikke selv forstår hva de mener.
     
  5. MonkeyBizness

    MonkeyBizness
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hosle, Bærum
    Har samme boken selv så ser oppskriften der. Det jeg mente var hvis jeg koker en vørter på 1.060 ender jeg opp etter kok med 1.069. Hvis jeg tilsetter 1,5 kg demerarasukker får jeg en OG på 1.094. Detter er vel litt i overkanten høyt
     
  6. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Da justerer du oppskriften litt vel.
     
  7. kintii

    kintii
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Mandal
    Ja, derfor ville jeg altså ikke tilsatt 1,5 kilo sukker, men heller bare tilsatt til du får riktig OG. Siden du skal meske lavt på 63 grader får du alikevel god utgjæring, så da ville jeg heller mesket som vanlig til 1.060 og tilsatt sukker på slutten av koken til 1.080.
     
    MonkeyBizness liker dette.

Del denne siden