Tilnærmet lager på ale fremgangsmåte, noen?

Har lyst til å lage en øl som heller mot lager, men jeg har ikke et temperert rom. Så enn så lenge har jeg en mørk lagringsplass på 19-20 grader og må holde meg til overgjæret.

Er det noen som har en overgjæret lys øl oppskrift som kan fungere som et sommer øl? Tenker jeg vil ha den godt humlet og gjerne med endel sitruspreg.

Noen som vil dele? :)

*edit: fant en ganske fersk tråd om samme tema.... Kölsch er visst det man skal lage ;-)
 

Bernts

Norbrygg-medlem
Det er det, Søk funker nesten hver gang.'

19-20 grader er litt i overkant høyt til gjæring av kolsch, da får du et mer fruktig preg på ølet og det vil minne mer om Hveteøl.
Men en fin oppskrift jeg har brukt noen ganger er.

90% pilsnermalt
5 % Hvetemalt
5 % Viennamalt
OG 1054
Halletauer Mittelfruh 46 g 60 min
Halletauer mittelfruh 10 g 15 min.

Denne er langt fra humlet, men balansert(Hvertfall før den filtreres)
Kan også smakes under pulikums favoritt i Oslo den 24. mars.(Litt egenreklame må være lov :angel:)
 
Topp