1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tilsette ekstra gjær etter lagering?

En tråd i 'Brygging' startet av Mc., 12 Aug 2017.

  1. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Har et bokkøl som har stått til lagering i 3 uker på 2 grader. Gjæret i 3 uker på 10 grader med en diacetyl rest på slutten.
    Tenkte bare å flaske som vanlig med 6 gram sukker pr liter.
    Har ingen erfaring med lagering periode før flasking.
    Noen som har erfaring med dette?
     
  2. Jan Erik Johansen

    Jan Erik Johansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Moss
    Kjør på. Du kunne flasket da det var ferdig og satt det kaldt etter karbonering istedet. Jeg bruker 7 gram/l.
     
  3. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Satser på at det går fint. Bruker du 7 gram/l på alt øl? Har aldri brukt mer enn 6 gram/l. Synes det blir godt nok karbonert.
     
  4. Jan Erik Johansen

    Jan Erik Johansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Moss
    Nei, her var det snakk om pils. Men jeg vil heller ligge i overkant, kan alltids la glasset stå et minutt eller helle litt voldsomt, men det er vanskelig å kompensere underkarbonering på flaske.
     
    Mc. liker dette.

Del denne siden