Tilsette gjær ved flasking

runet

Norbrygg-medlem
Har gjæret en juleøl i snart seks uker nå og planlegger flasking en av de kommende dagene. Ølet er gjæret primært 2uker + 4uker på eikechips. Har kjøpt et rør med wlp-0028Edinburgh (som er same gjæren ølet er gjæret med.)
Går utifra at det er lurt å tilsette ekstra gjær etter 6 uker gjæring ved flaskekarbonering?
Eventuelt hvor mye trenger jeg? Hive hele røret oppi? (ca 25L øl).
Noe skummelt som kan skje?
Første gang jeg gjør dette...

OG=1077 SG etter primær ca 1023.
 
Vi pleier å ha bare en liten dæsj karboneringsgjær (tørr) i når vi flaker lagerøl som har stått lenge. En halv teskjed på 25 liter kanskje? Rehydrert i litt kokt vann. Står på pakka hvor mye. Nøytral gjær som flokkulerer godt og som har samme eller lavere attenuation vil funke.
 
Det som er så fint med karboneringsgjæren vi har brukt er at den gjør jobben og detter bang til buns og blir der. Ift smak, er det så lite ift resten av gjæringen at det ikke skal ha noen ting å si. Har dog aldri sammenlignet det ene mot det andre.
 
Hvilken gjær anbefales som karboneringsgjær forresten?
Primærgjæren var WLP028 Edinburgh med lav utgjæring pga høy mesketemperatur.
 
Tilbake
Topp