1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Tilsette mer vørter, etter gjæring har begynt?

En tråd i 'Brygging' startet av Geir Ove, 6 Mar 2012.

 1. Geir Ove

  Geir Ove
  Expand Collapse
  Dommer

  Bosted:
  Stavanger
  Brygget en Pale Ale på søndag. Men på grunn av at volumet skulle være større en jeg har kokekar, så skulle jeg koke i to like omganger. Meskingen ble gjort i stort plastkar, men kokingen måtte jeg dele i to. humle ble tilsatt i første koking. Men på grunn av uforutsette hendelser så fikk jeg ikke kokt del 2, hverken på søndag eller mandag. Gjæringen ble startet på søndag av del 1 og er godt i gang. WLP 007 som det ble laget 2 liter starter av 2 døgn i forveien med magnetrører.

  Jeg lurer på om det nå går bra og koke opp del 2 i dag, tirsdag, og tilsette dette i gjæringskaret?

  OG før koking var 1048 og etter koking 1054. 90 min koking.

  Siden det er humle i del 1 beregnet for hele partiet, vil del 1 uten å tilsette del 2 bli veldig bitter.
   
 2. Beant

  Beant
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  I utgangspunktet så burde jo dette fungere bare bra. Det jeg er litt skeptisk til er kvaliteten på vørter 2 nå 2 dager senere. Dersom den ikke har vært kokt/kjølt så kan det være en sjanse for at bakterier og villgjær har begynt festen allerede... En mesketank som står full i 2 døgn stanker no for jævlig. Ville i alle fall ha latt lukt/smak avgjort før jeg kokte og tilsatte dette.

  Edit: en liten hikkopp på forumet? kom med et bilde som jeg tenkte å svare med i en annen post, men før jeg fikk svart var det hele forklart på en utmerket måte. Jeg laget innlegget, men "snudde i døra" da jeg trykket post og så at andre hadde svart.

  Ikke vises dette på "vedlegg" heller  :jaha:
   

  Vedlagte filer:

Del denne siden