Tilsette vaniljesmak til cider

Hei

Har satt et sett med Mangrove Peach & Passion cider, og ønsker vaniljesmak. Har tidligere bestilt Melba Peach fra Sverige, som har ganske fremtredende vaniljesmak. Har prøvd litt med essens i små skalaer, noe som funker dårlig. Må nok over på vaniljestang, men så var det mengder og fremgangsmåte da.
 
Hei

Har satt et sett med Mangrove Peach & Passion cider, og ønsker vaniljesmak. Har tidligere bestilt Melba Peach fra Sverige, som har ganske fremtredende vaniljesmak. Har prøvd litt med essens i små skalaer, noe som funker dårlig. Må nok over på vaniljestang, men så var det mengder og fremgangsmåte da.

Ikke at jeg skal anbefale det, men jeg har en graff (cider/øl-hybrid) gående som jeg har tilsatt eikeflis til. Det gir jo et hint av vanilje. (Bruker det i kellerbier.)
 
Ikke at jeg skal anbefale det, men jeg har en graff (cider/øl-hybrid) gående som jeg har tilsatt eikeflis til. Det gir jo et hint av vanilje. (Bruker det i kellerbier.)
Eikeflis faktisk. Skal se nærmere på det. Jeg er på jakt etter en tydelig vaniljesmak
 
Eikeflis faktisk. Skal se nærmere på det. Jeg er på jakt etter en tydelig vaniljesmak

Fra en homebrewtalktråd: "I oaked an IPA I made and I'm drinking a pint now. Left it on 1 ounce of oak chips for 7 days. 3 weeks later and I have vanilla beer." :p(using oak chips)

Eikepreget fortar seg etter hvert, men kan være ganske utpreget når brygget er ferskt - selvfølgelig avhengig av hvor mye du bruker.
 
Gikk for en blanding mellom essens av ekte vanilje, malt vaniljestang og 2 stk ekte vaniljestenger som er kuttet og skrapt. Dette har ligget i en slump vodka i et par dager. Cideren er på dag 7, og skal tilsette dette ikveld, da jeg drar bort en uke nå. Vil frø/biter av stang legge seg på bunn, eller bør jeg ha dette i en pose?

Tenkte også å tilsette litt rød konditorfarge for å få den litt mer ferskenfarget. Nå er den grønngul. Tilsettes rett i omstikkingsfatet sammen med aromaposen? Eller blande dette ut i vodka og tilsette?
 
Gikk for en blanding mellom essens av ekte vanilje, malt vaniljestang og 2 stk ekte vaniljestenger som er kuttet og skrapt. Dette har ligget i en slump vodka i et par dager. Cideren er på dag 7, og skal tilsette dette ikveld, da jeg drar bort en uke nå. Vil frø/biter av stang legge seg på bunn, eller bør jeg ha dette i en pose?

Tenkte også å tilsette litt rød konditorfarge for å få den litt mer ferskenfarget. Nå er den grønngul. Tilsettes rett i omstikkingsfatet sammen med aromaposen? Eller blande dette ut i vodka og tilsette?
Det kan være lurt å teste konditorfargen i litt av ølet. Den lave pH i ølet KAN gjøre at det ikke blir rødt, men en annen farge...
Ikke sikkert, men det kan bli det
 
Det kan være lurt å teste konditorfargen i litt av ølet. Den lave pH i ølet KAN gjøre at det ikke blir rødt, men en annen farge...
Ikke sikkert, men det kan bli det
Tenkte å prøve først ja, i 100ml og skalere opp. Skal ha den i en rosatone
 
Tilbake
Topp