Tilsetting av sukker ved flasking

Det stemmer. Derfor er det finfint å øverføre til flaskebøtte og blande laken ferdig før flasking, så slipper man å rote med diverse mål.
 
ikke hvis du stikker om til ny dunk å tilfører ca 6 gram sukker pr liter. Lag sukkerlake feks:
150 gram sukker og ca 3 dl med vann til 25 liter øl. Kokes i ca 15 minutter og la den avkjøle seg.
Står mange tråder om dette på forumet.

Da vil jo de 23 literne i omstikkingskaret (det ligger igjen ca 2 liter gjærguffe i gjæringskaret) få jevnt fordelt sukkerlake (med forsiktig omrøring sånn at det ikke kommer for mye oksygen inn).

Da har det ikke noe å si om flaskene er forskjellig størrelse.

edit: runarstock slo meg på målstreken :)
 
Hmmm, men om man bruker flaskefyller vil vel høye flasker etterlate større rom i toppen av flaska enn de stuttkjukke. Det skulle påvirke karboneringen, men det er mulig det er helt neglisjerbart.
 
Thomas D skrev:
Hmmm, men om man bruker flaskefyller vil vel høye flasker etterlate større rom i toppen av flaska enn de stuttkjukke. Det skulle påvirke karboneringen, men det er mulig det er helt neglisjerbart.
Ja, det er det.
 
Tilbake
Topp