1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tips angående silkar BB30 Basic

En tråd i 'Beer Brew' startet av Christer76, 8 Feb 2018.

  1. Christer76

    Christer76
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Holmestrand
    Hoi! Har gått til anskaffelse av ett silkar til BB30 Basic'n min. Har forløpig kun brukte det til ett brygg. Noe som
    irriterte meg litt var att det seilte rundt hit og dit når jeg rørte i mesken. La også merke til at det hadde blitt noen riper og småbulker i bunnen av BB'n etterpå. Dette kun etter en gangs bruk. Lurer derfor på om det er noen som har hatt lignende problem og så vil dele ett eller flere lure triks for å holde silkaret i ro under røring???
     
  2. Stian Emil Berge

    Stian Emil Berge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Arendal
    Jepp, det er litt styr og bråk med silkaret, men jeg holder som regel bare i det hvis jeg skal røre i mesken. Ellers kan du evt kjøpe en meskepose og da får du også plass til en kg mer enn at du brukte silkaret.
     
  3. Christer76

    Christer76
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Holmestrand
    Jeg har meskepose og den har funket fint men litt kjip å gjøre rein syns jeg. Jeg har Basic varianten av BB30 noe som betyr at jeg må røre ganske mye. Har prøvd å røre samtidig som jeg holder i silkaret men syns det blir litt tungt å røre med ei hånd i 1 time. Tenkte å kanskje montere noen "dingser" på siden av silkaret som vil bredde det så det når kanten av BB30'n.
     
  4. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Det er ikke nødvendig å røre hele tiden.
    Nok å røre godt etter innmesk for å få jevn temperatur i mesken.
     
  5. Christer76

    Christer76
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Holmestrand
    Ahh, ok. Jeg er ganske fersk og har hørt at det lønner seg å røre ofte. Armen blir glad da hvis den slipper det. :)
     
  6. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Det er nok litt forskjellig hvor mye det røres rundt omkring, men det er også helt vanlig å la mesken stå i ro i 60 minutter under meskingen.
     
    ullrotta liker dette.
  7. Hansern

    Hansern
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kan ikke se at bryggere som har kontinuerlig sirkulasjon (speidel f.eks.) oppgir høyere effektivitet enn bryggere som ikke rører -
    så jeg har med lett hjerte sluttet meg til den siste gruppen. Har ca 75% utbytte på BB30. Helt greit :)
     
    ullrotta liker dette.
  8. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Jeg har hatt begge deler, får høyere effektivitet på bb30.
     
  9. Stian Emil Berge

    Stian Emil Berge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Arendal
    Har også en basic bb30... får som regel 75-78% utbytte. Men jeg rører ikke ofte. Kanskje 3 ganger i løpet av hele meske perioden, jeg har også en gammal sovepose som jeg trer over den og skrur ned watte til ca 50-70% da holder den en fin temp en times tid.. :)
     
    Hansern liker dette.
  10. Christer76

    Christer76
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Holmestrand
    Ok. Da virker det som jeg er litt over-ivrig på å røre. :)
     
    Stian Emil Berge liker dette.
  11. Stian Emil Berge

    Stian Emil Berge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Arendal
    Og om du føler at tempen har hvert litt lav, gjør det ikke noe at den står 30min til. Med mindre du er sånn super nazi på oppskrifter og utbytte og SG,OG,FG osv. haha :)
     

Del denne siden