Tips og råd ved brygging av amerikansk Pale ale

Jeg tenkte å sette sammen en amerikansk inspirert Pale Ale. Tanken er at den skal bli frisk og lettdrikkelig, samt ikke for bitter eller "tung" på humla. Noe lignende Lysefjorden Mikrobryggeris pale ale, som jeg synes er veldig god.

Bryggeutstyr:
BeerBrew 60 (brygger 50 liter)

Planlagt oppskrift ved 25 liter:

Humle:
5g Chinook 60min
30g Simcoe 15min
30g Amarillo 15min
30g Simcoe flameout
30g Amarillo flameout
30g Simcoe tørrhumle (etter stormgjæringen)
30g Amarillo tørrhumle (etter stormgjæringen)

Malt ("stjal" denne fra en oppskrift hos Bryggselv):
2,5kg Pale Malt
2,5kg Pilsen Malt
250g Crystal, 120 EBC
Totalt: 5.25 kg

Gjær:
WLP001 (gjærstarter)

Noen tanker rundt dette?

 
Syns du var beskjeden med bitterhumla, spesielt når du ikke har noe "litt bitter kanskje" humle på 30 min (a'la Vestkyst)..
 
Tilbake
Topp