Tips på oppskrift med egen humle?

Fra høstens avling ble det (veid etter tørking):
132g Fuggles
68g Cascade
78g Saaz
13g Challenger

Tenkte å bruke disse i ett par brygg om noen uker. Jeg har bare fulgt oppskrifter og er sjanseløs på å komponere noe selv. Tenkte Saaz som siste humle i brygg av Norsk pils (som ligger på oppskrifts sidene) og resten i ett el to brygg av Pale Ale evt IPA.

Jeg brygger med kjøleboks med kobbermanifold. 20-24 l til gjæring og har kjøleskap m tempstyring til gjæring.

Noen som kan tipse om oppskrift og mengder? Takker for alle tips på forhånd.
 
Hei:) jeg ville fulgt oppskrifter som du har gjort, men brukt egen humle fra 15 minutter til 0. Såvidt jeg har fått med meg vet man ikke helt bitterheten på egendyrket humle men det spiller mindre rolle som smak og aroma tilsetninger.

Mao bruk kjøpe humle for bitterheten og dine for smak og aroma. I tillegg mener jeg å ha hørt man må bruke rundt 10 prosent mer tørket fersk humle kontra pellets, men her må du bare google litt, eventuelt ta det litt på lukt og gefuhlen
 
Tilbake
Topp