1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

To spørsmål

En tråd i 'Brygging' startet av Ingemarh, 13 Mar 2013.

  1. Ingemarh

    Ingemarh
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Vørterøl.. Er det bare ugjæret øl? Men det er jo ikke såå søtt?

    Og alkoholfri øl.. Hvordan lages det?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. EspenL

    EspenL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hop, Bergen
    Vørterøl er ugjæret øl ja. Tilsatt kullsyre. Jeg målte en gang sg til å være 1,040 på Hansa sitt vørterøl :)
     
  3. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Eller du kan bare lese bak på etiketten i karbohydrater per 100 ml
    Hadde vært artig om noen prøvde seg på et humlet vørterøl
     
  4. EspenL

    EspenL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hop, Bergen
    Jepp!
    Vi har forøvrig laget humle-te, kjølt ned og tilsatt til alkoholfritt øl noen ganger. Det løftet smaken markant :)
     
  5. protto

    protto
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vangsnes
    Eg har laga vørterøl. Sikt inn på 1, 040 og bruk ein del mørk krystallmalt. Humle til 15-20 IBU. Kok som vanleg og tapp utan kjøling på eit reint fat. Legg fatet undet rennande vatn til det er avkjølt. Karboner og server.
    Det står seg lett eit år på denne måten.
    Det treng gjerne nokre veker før smaken får satt seg merkeleg nok.
     
  6. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg tenkte kanskje for salg i butikk
     
  7. protto

    protto
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vangsnes
    Ja men det blir vel ikkje laga i butikken? :)
     
  8. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    nei, mente for salg i butikk, litt dårlig ordlagt
     
  9. Ingemarh

    Ingemarh
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Gode svar!

    Men hva med alko-fritt øl? F.eks Munkholm?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  10. protto

    protto
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vangsnes
    Litt dårleg ordlagt fra meg og. Men ja, vørterøl er ugjæra vørter. Ringner og hansa sine har Sg på rundt 1, 040. Om du smakar på vørter med den Sg'en er den eigentleg ikkje så søt den heller. Det som er overraskande er at dei er så mørke utan brentsmak syns eg.
     
    geb liker dette.
  11. EspenL

    EspenL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hop, Bergen
    Alkoholen fjernes etter gjæringen er over. Som oftest med koking under lavt trykk. Det lave trykket gjør at ølet kan koke ved romtemperatur. Dette er bedre da høy temperatur påvirker smaken mer. Mulig at det også finnes kjemiske prosesser.

    Her er link til en kar som har tenkt ut en "gjør det selv" prosess:
    http://www.realbeer.com/discussions/showthread.php?s=&threadid=11677#post144001
     
  12. StoreMy

    StoreMy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Midttun, Bergen
    Ihht. reklame er det ikke denne metoden som brukes på Munkholmer, men reklame er nå engang reklame.
     
  13. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Så vidt jeg vet, er det ingen av de alkoholfrie ølene fra de store, norske bryggeriene som er kokt for å fjerne alkohol. De er laget av en vørter med veldig lite forgjærbart sukker, eventuelt kombinert med andre triks i ludo.
     
  14. EspenL

    EspenL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hop, Bergen
    Særlig godt blir det ikke uansett :)
     
  15. oeng

    oeng
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Alkoholfritt øl er definert av norske myndigheter som øl med inntil 0.7 % ABV.
     
  16. Rolf Gunnar Seterberget

    Rolf Gunnar Seterberget
    Expand Collapse
    Registrert bruker



    God dagen kunne du delt oppskriften din? hadde tenkt å prøve å brygge 25 liter i første omgang?
    vennlig hilsen
    Rolf Gunnar
     

Del denne siden