Et forsøk fra min side på et tomtebrygg helt i nærheten av "orginalt"
- Kokte opp 3L vann m/1,5kg sukker
- Kjølte ned til 25-30 °C, før 25g vanlig blågjær ble rørt ut.
- Kokte opp 18L vann med ca. 1,5L lettkokte havregryn som ble tilsatt i et humlefilter m/5 einebær (smålig med 5 stk., innser det)
- Under nedkjøling tilsatt jeg ca. 5 SS med maltekstrakt
- Avkjølte ned til 25°C
- I et desinfisert gjøringskar tilsatte jeg:
- 1L Fever Tree ingefærøl
- 4 Bokser vørterøl
- Ei flaske tomtebrygg
- Blanda alt og rista voldsomt
OG 1.040, og 20L til gjæring
Reduserte sukkermengde med 0,5kg pga. sukkerinnholdet i både vørterøl og ingefærøl. Helt uten vitenskapelig bakgrunn, bare en tommelfinger
Tenkte i utgangspunktet å flaske det etter et døgn, for så å sette flasker kaldt.
Noen meninger?